Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Livsmedelsinspektionen på besök – hujedamig! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Livsmedelsinspektionen på besök – hujedamig!


Nu har andan hållits klart. Miljöförvaltningen har varit på besök och kollat att Kvartersodlats café sköter sig. Vi har vart nervösa men de verkar som att stadens inspektör var litet imponerad över vad som kan rymmas i en container.

Rivningstomsträdgårdar är inte så vanliga och rivningstomtscafér är lika ovanliga. Det är förstås viktigt att Kvartersodlat håller en bra nivå när det gäller livsmedelshygien. Att caféköket inryms i en container borde inte vara ett hinder att prestera säker och god mat har vi tänkt. Fast vad skulle Livsmedelsverkets förlängda arm, Miljöförvaltningen tycka?
Rent och snyggt
Miljöförvaltningens tjänsteman hade synpunkter på våra lösningar och vill se att vi justera vissa detaljer men på det hela taget uppfattar vi det som att inspektören var tämligen imponerad över vår standard. Vår egenkontrollpärm kommenterades speciellt och standarden på kylar och annan utrustning.
Viktig dialog
Kvartersodlat/Stadsjord arbetar för att bygga hållbar kvartersburen matkultur. Mer hållbart producerad och serverad lokal mat är målet, utan att riskera människors hälsa. Vi är övertygade om att formerna för produktion och förädling av mat i staden kommer att förändras radikalt. För att skola, dagis, äldreomsorg ska kunna odla, förädla och servera produkter från den egna tomten måste förutsättningarna diskuteras ingående. vi ser fram emot att vara med i snacket!

Bild 1. Jorå, man kan ha ett cafékök i en container. Allt var inte bra men vi uppfattar miljöförvaltningens synpunkter som positiva och uppmuntrande.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *