Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Vi vill prata om kött | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Vi vill prata om kött

Alla vet att köttätandet i Göteborg och Sverige har rusat i höjden från en redan extremt hög nivå. Situationen är ohållbar. Etik, folkhälsa och miljöskäl talar högljutt mot köttätandet. Och ändå fortsätter vi att välja korv, kotlett, karre och kalv framför vegetariska smartare, nyttigare alternativ. Vad kan staden göra för att revolutionera kosthållningen? Eller är det så att individerna ska bära lasset om staden fegar ur i denna överlevnadsfråga.

På onsdag 16.00 på Speakers Corner vid Brända Tomten står tre personer på scen för att prata om rimligheten att hela Göteborg tar ett radikalt grepp om frågan och drar ner köttet i skola, barnomsorg och annan omsorg till en väsentligt lägre nivå.

På scen står:
Robert Hammarstrand, kommunalråd med ansvar för skola och barnomsorg
Liv Linder, Djurens Rätt Göteborg
Niklas Wennberg, Stadsjord Göteborg.
Vi är inte ute efter att debattera och be GTs läsare att utse en vinnare. Vi vill föra ett samtal med avsikt att bygga en bättre matkultur. Göteborgarna fortsätter antagligen av äta en hel del korv och kotlett. Men var ska man börja när man tar bort kött från menyn? Och hur ska man klara en övergång socialt. Och julen?

Välkomna att lyssna och gärna hjälpa till i samtalet. Ställ frågor och kommentera.

Onsdag  Brända Tomten (Vid Brunnsparken)  16.00

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *