Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Vi har haft slakt | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

KRÖGAREHAGE.web
BLOD2.WEB

Stadsjords grisar är fantastiska i livet och efter. Dom har en enda dålig dag. Den när dom lämnar hagen. Det är lugnt, begripligt och sorgligt.
I söndags lämnade två av våra grisar hagen på Månstorpet. Vi har aldrig skrivit om slakten men har alltid varit tydliga med att grisarna tar vägen någon stans. Det är alltid jobbigt och känns konstigt som djurälskande djurägare att ta sig rätten att bestämma formerna för någons liv och att ända det. Grisarna har levt härliga liv bland folk och hundar och dom har gått i fina skogen. Och nu är det några av stadens bästa krögare som tar vid och hedrar dom i efterlivet. Det känns högtidligt med dessa kulinariska magiker närvarande i hagen.  Men jag saknar grisarna. Vem vet, en dag kanske jag överger köttdieten. Men idag är det stora uppdraget att försöka forma djurmodeller som är så fina som vi hoppas när vi beställer den där kycklingen eller grisen. Tyvärr lurar vi oss själva nästan jämt.

Skjuts i hagen
Stadsjords grisar skjuts i hagen. Det smäller och fåglarna tystnar. Grisen är död och tas ur på plats i hagen av en skicklig slaktare som är mer djurvän än någon annan jag vet. Tänk att man kan skriva så! Men så är det. Slaktkroppen besiktigas av veterinär tillsammans med de röda organen och sen kan den säljas till krogar eller butik.

Bild: Kockarna på bilden kommer från Upper House, Bhoga och Pigalle. I vitt förkläde Markus som slaktar.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *