Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Vårens grisvärdar går kurs hos Stadsjord | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Vårens grisvärdar går kurs hos Stadsjord


Medborgargrupper i Majorna och Lundby har tingat grisar för att komma igång med odling på roligt och effektivt sätt. Först kurs med storgrisarna i Mölndal och till våren blir det smågrisar i respektive kvarter.

Förhoppningsvis får vi en ny kull med grisar före jul. Det är Sötnos som är dräktig och det innebär att smågrisarna är redo för kvartersjobb en bit in på våren. Majorna och Lundby väntar på gris i dagsläget. Men det är en hel del som ska klaffa innan det blir leverans.
Dialog i kvarteret
I både Lundby och Majorna har man diskuterat att köra en grismodell som i Högsbo och det finns kärntrupper på bägge håll som åtar sig att organisera volontärer och att sköta dialogen med närboende. I Högsbo gick grisarna i två år utan ett enda klagomål till polis, miljöförvaltning eller SDN. Och det finns ingen anledning att tro att grisarna skulle vara mindre älskade i Lundby eller Majorna.
Håll tummarna
Grisarna ska gå med morsan i minst åtta veckor och sedan kan dom åta sig roliga uppdrag två och två eller tre och tre. De ska inte gå ensamma eftersom de är mycket sociala. Nu är det nedkomst som väntar och vi får hålla tummarna för att allt går bra och att det blir tillräckligt med kultingar för att ta sig an två stadsdelar.
Bilder: 1. Eleverna vid grishagen i Mölndal, Månstorpet (gården ägs av Göteborgs fastighetskontor). 2. Lärarna visar hur man bökar med stil. 3-4. Bereden väg för grisen, berg sjunken, djup…

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *