Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Våran rivningstomtsbiotop står i blom! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Våran rivningstomtsbiotop står i blom!Vår rivningstomtsdröm – Kvartersodlat – är på god väg att förverkligas. Hundratals plantor av 20 sorter ätliga växer är redan på plats och trädgården växer varje dag. Stadsjord, SDN Lundby och Kvillebäckskonsortiet spelar bra tillsammans.

I år har vi fått plantor från Botaniska trädgården, Stadsjords personals egna trädgårdar samt Åbergs (fantastiska) trädgård i Ystad. Det är härligt att se förbipasserande snubbla i steget när gruset utvecklas till trädgård.
Inredda containers
Parallellt med att trädgården växer fram tar container-parken form. Här ska det bli förråd för trädgården och cafe som öppnar i augusti. Vattnet är fortfarande ett problem men snart är allt på plats.
Öppet varje vardag
Trädgården är från och med den 25 juli öppen varje vardag mellan 14 och 19. Här kan man sitta och vila en stund och se hur man odlar i säckar och lådor om man inte har en vanlig jordplätt. Man kan också betala en slant för att få en egen pallkrage att odla i. Och reser man bort så vattnar personalen på plats.
Växtpensionat
Den som reser bort är också välkommen att lämna in sina växter till vårt växtpensionat där krukorna kan stå upp till två veckor för en symbolisk avgift. Inga garantier men vi gör allt för att hålla liv i dina växter.

Bilder: 1. Andreas, Stadsjord, med ätlig tagetes. 2. Sockerärt i fisklåda. 3. Från vänster: Peter, Alexander, Sanna. 4. Lunch första planteringsdagen den 18 juli. 5. Peter vilar från förstudiens markundersökningar. 6. Micha och Andreas. 7. Vi gräver efter vatten i gatan mot Vågmästarplatsen och hittar förorenade jordmassor. Staden är brutal. 8. Alexander på en av högarna som ska analyseras för att utreda föroreningarnas art. 9. Vi har en damm mitt i trädgården. 10. Biltema sponsrar inte. Men dom säljer justa kassar att odla i.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *