Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Välkommen Sofia – Stadsjords nya praktikant! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Välkommen Sofia – Stadsjords nya praktikant!

Sofia Kapla pluggar miljövetenskap på Göteborgs universitet. Nu praktiserar hon på Stadsjord och hänger med en bit in i januari nästa år.

På två dagar har vi hunnit med grismatning och annat grispyssel. Dessutom har Sofia varit kockassistent när Stadsjord gästspelade i kyrkan med en sopp-lunch. Pumpasoppa med lime och rotselleri.
Bärpotential på Kvibergs kyrkogård

En av Sofias uppgifter blir att kartlägga potentialen att producera bär på Göteborgs kyrkogårdar. Kvibergs kyrkogård blir ett pilotexempel och utgångspunkten är aronia. Sofia och Niklas plockade 28 liter aronia på en dryg halvtimma på buskar som bar ungefär en tredjedel av bären som fanns på buskarna i början av november (nu har fåglarna tagit det mesta). Buskarna stod in en häck på cirka 16 meter längd.


Dela det här:

  1. Vilken skörd. Vad har ni för planer med 28 liter bär. Blir det safft av allt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *