Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Tack alla grisvänner för den här tiden! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Tack alla grisvänner för den här tiden!

Högsbos grisar flyttade till Hisingen i tisdags. Nu går dom med havsutsikt tillsammans med de stora Stadsjords-grisarna. Hur länge dröjer det innan Högsbo blir med gris igen?

Högsbo har haft grisar i nästan exakt två år. Tusentals besökare har lärt känna grisarna och inga allvarliga incidenter eller klagomål har riktats mot grisarna mitt i staden. Den här pionjärtiden med grisar i staden har givit mersmak. Vi har visat att ett mångkulturellt kvarter accepterar och välkomnar stora djur nästan mitt i staden. Vi vet också att många stadsbor vill hjälpa till med skötseln utan ett öre i ersättning.
Tack alla grishjältar!
Jag vill återigen tacka hela Högsbo som välkomnat och tagit hand om grisarna, tack till kyrkan med Korgruppen, park och natur, Familjebostäder, Grön Kultur Högsbo och SDN Högsbo. Extrastort tack till alla fantastiska grisvolontärer som fixat 100-tals matpass och släpat på vatten i ur och skur och snöstorm.
Hör gärna av er med era kommentarer om den tid som varit och kanske om saknaden om ni känner sådan!

Bilder. Uppe från vänster: 1. Försten upp på släpet. 2. Grisarna är helt lugna under transporten. 3. Framme på Björlanda prästgård. 4. Pelle och LInda i nya hagen. 5. Tre grishus, ett för Sötnos och kultingarna, ett för galten och stortjejerna och ett för nykomlingarna från Högsbo. 6. Tre killar med barnvagn som hittar en tom hage. Dom har vart hos grisarna otaliga gånger, säger dom och det känns tomt.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *