Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Sydafrikanska stadsplanerare besöker Stadsjord | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Sydafrikanska stadsplanerare besöker Stadsjord

Stadsplanerare från Sydafrika hälsade på grisarna i Högsbo idag. När värdarna på Göteborgs stadsbyggnadskontor lade schemat för det de långväga besökarna bjöds grisarna och Stadsjord in för att berätta om stadsutveckling i framkant.

Anledningen till besöket från Port Elisabeth i Sydafrika är att Göteborg har ett vänortsförbund med denna miljonstad. Hållbar stadsutveckling är överskriften för samverkan. Förtätning och boendeinflytande är delmoment i samtalen. Stadsjord i Högsbo är ett intressant exempel på bägge dessa byggstenar för hållbarhet. Tage Nilsson på Park & Natur i Högsbo och Niklas Wennberg, Stadsjord, tog emot vännerna från Sydafrika.
Vanligt med grisar
I sydafrikanska storstäder är grisar inget ovanligt men poängen med grisarna i Högsbo gick fram klart och tydligt. Stadsjordbruk i Göteborg och andra svenska storstäder är ett sätt att locka fram den nyckelkompetens som ryms i jordbrukskunnandet i många invandrargrupper. Stadsjord syftar bland annat till just detta. På några års sikt räknar vi med att stora delar av Göteborgs idag relativt improduktiva ytor kan ställas om till ett stadsjordbruk som generar mat, vänskap och hållbarhet och ekonomisk utveckling.

Bilder: Tage Nilsson från Park & Natur och en av besökarna från Port Elisabeth. T.h. syns Kester från Stadsbyggnadskontoret i Göteborg tillsammans med två gäster vid nya odlingarna.


Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *