Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Stadsjord Månstorpet | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

PILSTAKET.3
PILSTAKET.4
PILSTAKET1
PILSTAKET2
POTATIS.1
POTATIS.2

Månstorpet är Stadsjords hemmagård. Här går grisarna när de inte jobbar inne i staden som kvartersgrisar. Gården ägs av Fastighetskontoret och Stadsjord hoppas får vara med och förvandla denna fallfärdiga gård som hyrs ut ett år i taget till en minigård med odling och några olika slags djur. Idag går grisar och hästar på gården. Varför inte ankor och höns som nästa djurslag. 

Stadsjords grisar har bott på gården i snart två år. Och i år har vi börjat med enkla odlingar för att lägga till funktioner som ger liv åt en av Göteborgs arrendegårdar. Motorväg på ena sidan och gamla Boråsvägen på andra. Det är bullerstört men vackert och nästa år kan det nog vara dags att sälja tomater till förbipasserande.

Pilstaket a la Åsa, Anisa och 

Med vanliga stängselstolpar och pilslanor (salix) byggde Anisa, Åsa och Stadsjords praktikant från Gunnebos trädgårdsutbildning, Tina, ett grymmebra stöd för bönor och tomater och baksidan har vi fått en fint rum för saftpartyn och hängmattssoftning. Tack kära ni för den fina insatsen för att snygga upp en av stans litet schaviga mikrogårdar.

Potatis och bönor i grishagen

Nästa dag jobbade Maurits,  Åsa och Niklas med lilla grishagen där vi gör några enkla odlingsförsök med olika jordblandningar. Vi använder gammal trött jord från Kvartersodlat och mixar den med bland annat gårdens höstgödsel. På bilden droppar Maurits potatis från hög höjd med i mixen av grisbökad åkerjord, uttjänt Kvillebäcksjord och hästskit. Tina sätter bönor som kläckts i växthuset i Kvillebäcken.

 

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *