Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Stadsjord bjuds in till Söder i Stockholm | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Stadsjord bjuds in till Söder i Stockholm

Stadsjord har åkt till Stockholm för att berätta om arbetet i Högsbo och på Hisingen. Den hippa stadsdelen Hornstull på söder vill eventuellt ha hjälp med omställningsarbetet i Högalidsparken.

Det är Stadsjords samarbetspartner, Etik & Energi med Dan Melander i spetsen, som har sålt in Stadsjord på Söder. Etik&Energi, 100 Hus och Stadsjord kör jordbruksoffensiven gemensamt. Mitt i parken ligger Högalidskyrkan vars kyrkoherde är sprudlande entusiastisk inför utsikten att skapa en roligare och intressantare park genom att bjuda in kvarterets odlare – eventuellt med grisar som förtrupp.
Parkförvaltningen frälsta?
Parkförvaltningens utsända såg litet avvaktande ut när Stadsjord rullade ut grisbilder på väggen inför samlade aktörer inklusive kommun, församling och arkitekter från Berlin, London och Stockholm. Hornstull benämns av New York Times som ”One of the ten hippest hoods in the world”. Undrar om grisarna får rampfeber inför uppdraget att böka i ett så fräckt hood.
Parkillarna såg litet skeptiska ut till en början men när de tillsammans med kyrkoherden sonderade terrängen var hela gänget uppsluppet och inbegripet i ett entusiastiskt omställningssnack.
Eventuell förstudie
Om parterna enas görs en förstudie om Stadsjord i Högalidsparken med start redan i höst. Om allt går bra startar odlingen till våren. Grisar som en del i processen? Hoppas att det hippa hoodet vågar ta ut svängarna och kör med ”Stadsjords trynmodell”. Den funkar.
Bilder: Kyrkoherde och parkkillarna på kyrkomuren. Fredrik, 100Hus, på muren. Marie Eriksson, 100Hus och Nils Söderlund, arkitekt, nedanför muren, inlagda gurkor (lokalproducerade 2011?) på café vid T-banan, 300 meter från muren.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *