Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Stadsbondens dag – Torgdag i Högsbo | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Stadsbondens dag – Torgdag i HögsboI lördags var det torgdag i Högsbo. Andra torgdagen sen odlingarna vid kyrkan kom igång. Alla sylt- och honungsburkar, bönor, squash och rödbetor tog slut.

Trots skitväder var det mycket folk på torget i lördags när stadsbondens dag arrangerades. Galaxen i Bergsjön hade med sig hästar och hönor för att bidra till bonnigheten. Kalle med fru som gjort sylt och marmelad på produkter från lotten vid kyrkan sålde slut på nästan allt. Vägen ut trädgård sålde honung och sylt.
Prästgården i Högsbo
Stadsjords bord var fullt med färska, syrade och torkade produkter. Merparten grönsaker kom från Prästgården i Björlanda där Stadsjord samverkar med Räddningsmissionen för att bland annat odla äpplen och grönsaker. Snart kommer produkterna från prästgården att säljas under varumärket Prästgården som även inkluderar fläsk och andra köttprodukter. Högsbo församlings Korg-projekt har hjälpt till med torkning av örter och squash. Tack!
Snygg dukning
Inne i Axelhuset visade Lena Rodin hur man använder grönsaker, frukt och blommor för att dekorera middagsbor. Lena riggade ett vuxenbord och ett barnbord. Det som inte Lena använde wokade Stadsjord intill och bjöd 100 personer på resultatet. Squash, bönor, mangold och purpurkål, litet vitlök, litet honung och flingsalt. Tack Gunnebo och Tillsammansodlarna i Mölndal som bidrog med snygg mangold och kål till dukning och wook! Nästa år blir det mer mat och fler odlare på plats på torget. Det vågar jag sätta min lila akrylkeps på!

Dela det här:

  1. Helt underbara bilder med stämning, måste försöka gå på marknaden nästa år.

  2. Anonymous

    Ni menar väl inte att Måla, Sötnos och Vovven ska säljas som fläsk för då blir jag riktigt arg?

  3. Bjorn

    Jag skulle också bli ursinnig om något hände Måla, Sötnos och Vovven.

  4. Niklas

    Hej. Stadsjord arbetar med stadsjordbruk som inkluderar växtodling och djurhållning. Måla, Vovven och Sötnos är betäckta och kommer att få kultingar om ett par månader. Precis som det var tänkt. Kultingarna kommer med grismått att leva långa frigående liv men de kommer inte att hållas som sällskapsgrisar tills de självdör utan de kommer att bli det klimatsmartaste mest etiska animaliska livsmedel man kan tänka sig. Maila gärna så kan vi prata vidare, eller ring. 0703-708004. Hälsning Niklas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *