Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Solen går upp över Kvartersodlat/Stadsjord | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Solen går upp över Kvartersodlat/Stadsjord

Nu vågar vi äntligen berätta att det ordnat upp sig för säsongen 2012. Det har vart en rysare men nu är vi på banan. Solen har gått upp på allvar. Det blir odling och kaffe och kakor igen. Och det blir växthus. Det är Lundby SDN, Fastighetskontoret och Kvillebäcken som gör det möjligt. Och alla ni som lägger ner kärlek och möda på platsen.
Vi drar inte hela storyn men fortfarande i början av mars fanns ingen budget för Kvartersodlat i Kvillebäcken. Alla älskar projektet och pratar om alla fina värden men pengarna stoppade upp i konstiga rör och fack och skrymslen. Men så lossnade proppen och 2012 kommer att bli en rolig vår, sommar och höst.

Forskning och praktik
Vi ska äta bullar, odla, bygga växthus och bjuda på roliga och lärorika evenemang. Och vi ska anstränga oss för att få med fler forskare att titta på det här med kvartersodling. Vad är det bra för? Hur gör man för att få ännu bättre resultat?

Växter och jord
Under april får vi upp vårt nya växthus som ska ge plats för fika och växter och möten. Vi kommer snart att annonsera vilka dagar vi har växtförsäljning och när det blir presentationer, kurser och annat.

Alla har kvar lotterna!
Ni som startade en pallkrag förra året har kvar den i år igen. Ni som står i kö ska snart få besked hur det blir. Om vi får mer plats eller inte. Vi tror att vi löser det. I mitten av maj arrangerar vi första odlardagen då vi lämnar ut jord och växter till er som vill komma igång tidigt. Men det kommer mer information om det senare.

Caféet öppnar i maj
Vi kommer inte att ha öppet varje dag men så mycket som möjligt. I år kommer vi att kunna fika i växthuset och det blir mysigt. Växthuset kommer även att kunna bokas för sällskap utanför ordinarie öppettid. Ett par bokningar är redan gjorda!

Dela det här:

  1. Eva

    Är det sant att det blir gris release till helgen? Inget aprilskämt alltså?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *