Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Rivningstomtsdelikatesser i Älvrummet | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

ÄLVRUM2
ÄLVRUM
MASALA.

Igår var det dags igen. Göteborgs debattglada och trafikintresserade aktörer bomdarderade stadens beslutsfattare med frågor om västlänkar och vägtullar. Det var som brittiska underhuset stundtals. Och till debatten bjöds förstås rivningstomtsmat från Kvartersodlat.

Drygt 200 människor samlades i Älvrummet för att debattera och för att njuta goa grejer från en rivningstomt nära dig. Lundby och Kvartersodlat dyker upp litet varstans på mat- och hållbarhetsscenen.

Samarbete med Masala lounge

Vi skördade kvartersodlat dagen innan och fick ihop mycket potatis, jordärtskockor, rosmarin och svartkål. Dessutom har vi en hel del soltorkade tomater kvart sedan växthussommaren. Av detta gjorde vi focaccia med tomater och rosmarin, svartkålsvåfflor med en smetana full av äpple, makrill och rödlök, rotfruktslåda med chevre (egna rofrukter, chevren ekologisk från Ekostore). Och roligast av allt var att potatis och jordärtskockor räckte till ett gästspel där Masala Lounge från Vågmästarplatsen förvandlar Kvartersodlats jordärtskockor och potatis till en magisk indisk/pakistansk pakora (friterade vegetariska knyten) med klassisk myntasås.

Ljuvlig äpplepaj

Våra egna lundbyäpplen var slut men det finns gott om svenska äpplen som Cilla gjorde äpplepaj av. Snyggt och gott, enligt våra expertvittnen. Och hur gick det med debatten? Dum fråga, viktigast var att ge utrymme åt debatten.

 

 

 

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *