Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Projektledning Högsbo | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

2008 ombeds Pond med Niklas Wennberg att projektleda arbetet i Högsbo för att bygga en odlingsgemenskap. Stadsjord bildas och blir namnet för huvudprocessen i Högsbo och nationellt.

Under 2008-2010 genomförs dialogträffar med boende i området för att kartlägga intresset för stadsjordbruk. Grön kultur Högsbo bildas som den första odlarföreningen i Göteborg som uppmuntrar entreprenörskap i odlingen. Köerna till de nya odlingarna växer och Högsbo blir riksbekant för sin nyodling och satsning på matkultur. Göteborgs första grisar sedan andra världskriget engageras för att förvandla gräsmatta till lustgård. Linderödsgrisarna Måla, Sötnos och Vovven blir rikskändisar och kvarterets mest älskade invånare. Dåvarande biskop Carl-Axel Aurelius kommer till Högsbo och diskuterar hållbarhet på kyrkans planhalva och i styrgruppen bakom Stadsjords satsning i Högsbo sitter rabbin Peter Borenstein och imam Fuad Colic. Bägge hejar på när vi skaffar grisar. ”Gud säger till oss att vi ska älska alla varelser i skapelsen. En del får vi äta, andra inte.” Ungefär så omfamnar rabbinen och imamen grisfrågan. ”Ingen större dramatik, både judar och muslimer får ha hjärtklaffar från gris, klart vi ska ha grisar i vårt kvarter!”