Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
P-huset nästa! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

ELISABETH+NIKLAS
ELISABETH.NIKLAS
LENA+
LENAMALM
JOEL
YIMBY
kärabin

 

Lundby får en present under hösten. P-bolaget och Stadsjord bygger en odling på p-hustaket vid polishuset några hundra meter från Kvartersodlat. P-skylten får en ny betydelse. Återigen går Göteborg modigt före. 

I söndags var det Framtidstorg vid Kommunhuset i Lundby. Inbjudna aktörer i området skulle berätta vad som händer runt hörnet. Stadsjord hade med sig glad nyheter eftersom P-bolaget två dagar tidigare bestämt sig för att satsa på en liten P-husodling i Lundby. Odlingen symbolstartar redan nu i höst med några lådor höstgrönsaker. 2014 drar vi på litet mer.

Taket sämst för bilarna

Taket på P-huset är den sämsta platsen för bilarna med regn, snö och sol. Men den bästa platsen för växter och trädgård och grönt mys. Meningen är inte att tränga undan alla bilar för P-huset utan att på ett nytt sätt diskutera bilens roll i staden. Med färre bilar och smartare planering blir det plats för annat än i p-husen.

Smart teknik

Tanken så här i start är att redan 2014 kunna hänga cool och smart teknik på odlingen. Soldriven bevattning till exempel. Kvartersodlat lever vidare som skylten på gamla Kvartersodlat berättar. ”Kära bin, trädgården flyttar 300 meter åt det hållet…”

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *