Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Odlarträff i Bergsjön | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

iran+högsbo
karl.besjön
kjell
vienames.bsjön

Odlarträff i Bergsjön

Partnerskapet Högsbo Bergsjön tar form. Den 1 juli hälsade Högsbo-odlarna på kollegorna i Bergsjön. Härligt väder, spännande växter och massor av odlingstips.

Sirius odlarförening har sina lotter ett par hundra meter från Gärdsås Torg där spårvagnen stannar. Galaxens fritidslantgård ligger på ungefär samma avstånd. Ett tiotal medlemmar i Grön Kultur Högsbo följde med till Bergsjön.

Försprång
Odlarna i Bergsjön har mangold med blad som grisöron och sockerärtor färdiga att skörda. Än så länge är resultaten på lotterna i Högsbo blygsamma men nu handlar det inte om tävling utan om att ha kul och utveckla sitt eget handlag med sin lott och sina förutsättningar. Odlarna i Bergsjön samarbetar med SDN Bergsjön och med Familjebostäder (bägge organisationer var representerade på vän-mötet).

Kompost från området
Familjebostäder skänker sedan flera år områdets insamlade hushållskompost till odlarna i Bergsjön vilket innebär att man får i stort sett så mycket kompost man vill ha helt gratis. Komposten levereras av Familjebostäder och sållas för att därefter hämtas av den som vill ha. Det är en hel del plastpåsar i materialet men förövrigt är odlarna mycket nöjda med materialet.

Fler träffar planeras
Föreningarna kommer att arrangera flera gemensamma träffar. Närmast har en träff om förädling av skörden planerats och en träff på matlagningstema. En gemensam studieresa står dessutom högt på önskelistan.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *