Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Nytt system och nya fiskar | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Nytt system och nya fiskar

Hemma hos Gårdsfisk i Skåne. Äntligen framgångsrik småskalig landbaserad fiskodling.

Hemma hos Gårdsfisk i Skåne. Äntligen framgångsrik småskalig landbaserad fiskodling.

Nya fiskrummet i Slakthuset fyrdubblar vår kapacitet.

Nya fiskrummet i Slakthuset fyrdubblar vår kapacitet.

Nu har vi hämtat nya småfiskar från våra vänner Gårdsfisk i Skåne. Inte en enda strök med i transporten och nu simmar gänget från 7 centimeter, och ett stycke upp, i vårt nya system. 

Henrik Brunberg har varit chefsdesigner och byggledare för vårt nya system baserat på IBC-tankar och Jens Björkqvist har anslutit som rörproffs och byggklippa. Idéer och viss systemkunskap räcker inte när det ska odlas fisk i ett system som med en massa vatten, rör, pumpar och el. Man önskar att man kunde säga att alla kan, men det är inte riktigt sant. Grupparbete rekommenderas för att planera och bygga effektivt. Har ni planer så fråga runt närradien efter proffs eller halvproffs på el- och rördragningar samt grundläggande praktiskt bygg med trä och metall som material.

Små clarias
Vi hämtade bara clarias den här gången. Tilapian odlar vi själva. Så i dagsläget har vi clarias från 7 gram upp till tre kilo och tilapia från 1 kilo ner till o,5 gram.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *