Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Nya matrutiner | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Nya matrutiner

Vovven, Måla och Sötnos har huvudsakligen ätit grismat på säck. Det har satt spår i figuren. Dessutom kostar grismat på säck rätt mycket. Nu blir det mer frukt och grönt. Ica Maxi i Högsbo lämnar godsaker två gånger i veckan.

Säckmat är till för att grisarna ska växa riktigt fort och det är j ingen poäng när det gäller våra grisar. Tvärtom är det bra om våra tjejer håller sig rätt nätta. Det mår de bättre av. Nu när vintern kommer med frusna dagar är det nog extra bra med smidiga grisar.
Två hämtningar
En av våra grisskötare hämtar mat på Ica Maxi (tack ska ni ha) två gånger i veckan. Äpplen, päron och rotfrukt är det som gäller. Grisar äter ju allt men vi håller oss tlll mat som är lätt att hantera och som inte blir dålig så fort.
Ingen okontrollerad matning
Grisarna ska inte matas rakt över staketet. Modellen som gäller i Högsbo är att lämplig mat läggs i gris-o-maten i inkorgen. Grisskötarna flyttar över godkänd mat i utkorgen och där tar man ett åar nävar och ger till grisarna. Vänligen respektera den här modellen.
Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *