Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Nu produceras honung! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Nu produceras honung!

Marc Westers pappa har byggt kuporna. Tack Marc och papps för överlåtelsen!

Marc Westers pappa har byggt kuporna. Tack Marc och papps för överlåtelsen!

Nu har vi fler levande än döda djur i Slakthuset

Nu har vi fler levande än döda djur i Slakthuset

Sedan bara ett par dagar produceras honung i Slakthuset! Det är fantastiskt. Och i och med binas inflytt kan vi konstatera att det finns betydligt fler levande djur i Slakthusområdet än döda. Stadsjord samarbetar med BeeUrban och tillsammans har vi byggt en enkel plattform på ett av taken till Byggnad F. Har står två kupor och några odlingslådor. De soliga timmarna är det fullt fart i luftrummet utanför kuporna och hela Gamlestadens odlare kan tacka vårt initiativ för våra flitiga bin som pollinerar blommor av alla slag och som förser oss med honung. Bina flyger faktiskt mycket längre än så. Med en flygradie på 3 kilometer hjälper dom till i Örgryte, på Hisingen, i centrum och Kortedala.

Bin i staden mår bättre än på landet
Många undrar om det är okej att ha bin i smutsiga städer. Dom flesta är överens om att livet i staden är hälsosammare för bin än livet på landet. Storskalighet, ensidiga val av grödor och gifter innebär att det är större variation på blommande växter i staden och mindre gifter. Alltså bättre i staden.

 

 

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *