Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
NASA på besök – Stadsjord goes zero gravity | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Niklas, Larry och Michael pratar pig calling i Arkansas (googla får ni höra)
NASA4.web
Larry från NASA berättar att fiskodling i rymden är en seriös möjlighet
NASA1.web
Niklas matar fisk och Nasa plåtar
NASA3.web
Jannes fiskrens presenteras för NASA
Shea, Larry och Michael
NASA2.web

Kompis Shea Hagy från Chalmers messar och bokar in ett miniseminarium i Slakthuset för sig och två kollegor. Gästerna heter Richard och Larry. Stadsjord slår på stort och hämtar hem en jätteladdning semlor och vetebröd från Jerkstrands på området. Vi köper säckvis till grisarna men brödet är så fint att vi bjuder det till folk först. Dr Richard Johnson och Professor Larry Toups. Richard är chef för Rice Universitys Hållbarhetsavdelning och Larry Toups är en av de ansvariga på NASA för rymdstationen på Mars. Semlorna fungerar bra och blir perfekt inledning på ett samtal om fiskodling i Zero Gravity och grisar i rymden. Larry berättar att NASAs enkäter bland astronauter visar att grisen är det djur som flest rymdsproffs skulle vilja ha med på en längre rymdvistelse. Bra val säger vi men markerar att vi inte kommer att ställa upp med några rymdgrisar till NASAs rymdstation.

Ny infrastruktur
Vårt arbete med fiskodling som snart kommer att köras helt på avfall från staden är ett intressanta samtalsämne till och med för Richard och Larry. Den intressanta dimensionen är inte att man i lab kan mala fiskrens, maggots och hemmaodlade grönsaker till superfoder utan att vi i Sverige kanske har förutsättningar att bygga en av offentlig sektor sanktionerad infrastruktur för denna smarta del av stadens metabolism.

Idag tar vi fiskavfall från närbelägna Olskrokstorget. Grönsakerna är Slakthusets egna liksom insekterna. Allt detta kan göras i oändligt större skala med smartare logistik. Även EU-kommisisonen är intresserade av vad vi kan utveckla i Göteborg för att visa världen.

Dela det här:

Trackbacks for this post

  1. EPISODE #1 Niklas Wennberg – MBA: MASTERS OF BEAUTIFUL ACHIEVEMENTS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *