Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Meny om antibiotika inom EU | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Meny om antibiotika inom EU

Jag vill tipsa om ett radioprogram som heter Meny i P1. Nu på torsdag klockan 10.00 handlar det om antibiotikaanvänding i Europas djurproduktion. Det här är inget feel-good-program.
 
Tvärtom. Jag som hela vuxenlivet handlat bresaola, pata negra, prosciutto och allt vad det heter med spansk och italiensk ursprung köper inte längre någon ost eller charkprodukt från dessa längder. Officiell EU-statistik visar att Italiens och Spaniens köttproduktion tillsammans med Cyperns badar i antibiotika. I Spanien och Italien används långt mer än 20 gånger mer antibiotika än i Sverige. Frankrike, Tyskland och flera andra EU-länder är inte mycket bättre. Jag känner mig inte ens trygg med det lilla sortiment i delikatessen som är miljömärkt. Kostnaderna för bristande djurhälsa och galopperande frekvens av multiresistenta bakterier sprungna ur denna våldtäkt på ett av medicinhistoriens största upptäkter – antibiotikan – kommer att skörda allt fler offer på grund av banala infektioner. Svenskt, norskt, isländskt och finskt är i en klass för sig. Inget kött eller mejeriprodukt till våra barn och gamla från annat än nordiska länder. Nolltolerans såvida inte leverantör kan visa att medicinering av djur ligger på samma nivå som i Sverige.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *