Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Ljuvlig dag med Kvartersodlat | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Ljuvlig dag med Kvartersodlat

Den 18 var det planteringsdag hos Kvartersodlat. Nya odlare kom igång. Pallkragsparken växer. Wasa Allé startade sin stjärnkrogsträdgård och ett gäng journalister kollade läget.
Ruccolan är redan uppe i solen efter förra torsdagens plantering och det är en månad kvar på säsongen för sådd av bladgrönt. Det finns fortfarande plats i pallkragsparken så välkomna att köra några vändor skottkärra och komma igång med sådden.
Bra blandning odlare
Hittills har en restaurang, ett bageri och flera enskilda kommit igång eller bokat plats för att odla. Vi hoppas att bredden i deltagandet ökar ytterligare. Det skulle vara kul om polisen, lokalbanken, försäkringskassan, pizzeriorna i kvarteret och andra företag hakade på odlandet.
Spenat framåt hösten
Jonas på Wasa Allé sådde spenat, ruccola och en del annat som ska bli godis på restaurangen i höst. Jonas son var med hela tiden och hade ett oerhört tålamod med farsans planterande som aldrig tog slut. Men med en Formel 1-bil i ena nypan och ett bra gäng biscotti i den andra gick det bra.


Bilder: 1-2. Alla som är för en odlingsrevolution, upp med näven! Han e från TV4, hon är odlingsgurun Helena von Bothmer från Kosters Trädgårdar. 3. Intresseanmälningarna trillar in. 4. Karin Berglund, trådgårdsskribent mitt i stort bokprojekt kollar läget och pratar med Micha från Stadsjord och Anders TV4. 5. Nya pallar på gång. 6. Slow Food Göteborg lär känna Kvartersodlat. Slow Food-Jonathan läser på Chalmers – där har man stora tribal-smycken runt halsen. 7. Nu bryter vi isoleringen. 8. Karin Kent Kurbits Grundberg har målat den snygga tapeten. 9-10. Och mitt i allthihop anlägger stjärnkrogen Wasa Alle en trädgård. Wasa Alle Junior – i grön keps – inspekterar. Farsan Jonas väljer spenat och ruccola och litet annat.


Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *