Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Länsstyrelsen gillar äpplen, grönsaker och sparris | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Länsstyrelsen gillar äpplen, grönsaker och sparris


Länsstyrelsens frukt-, bär- och sparrisexpert har varit på Björlanda prästgård och inspekterat. Utlåtandet var positivt. Platsen är definitivt lämplig för olika slags nysatsningar som inkluderar äpplen, grönsaker och sparris.

Kirsten Jensen är proffsigt saklig och ger inga förhoppningar om snabbt växande förmögenheter när äpplen och sparris börjar skördas. Men Stadsjords och Räddningsmissionens planer får en försiktig applåd för dristighet och rimlighet.
Sakta i backarna
Valet av plats för äppelodling föll Kirsten i smaken men vi fick litet bakläxa vad gäller vår tidsplan. Med tanke på risken för knäpparlarverna i jorden föreslog Kirsten en mer intensiv jordbearbetning än vi räknat med. Det innebär att träden planteras senare men i samma volym som tänkt.
Sparris som present
Det lilla bakslaget vad gäller äpplena kompenseras av att Kirsten bedömer att jorden och platsen nere vid bäcken är lämplig för sparris. Restaurangerna betalar bra för grön sparris och speciellt om den kommer från närområdet. Det som är litet tråkigt med sparris är att man inte kan skörda på en gång. Först efter två eller tre år kan man skörda den första sparrisen. Fast det är bra övning att vänta litet. Att ge sig till tåls när så mycket handlar om handlar om millisekunder och pronto. Vi sätter sparris och väntar.

Bild: Kirsten och Räddningsmissionens Torgny bekantar sig med gårdens får. Hitom stenmuren vid vita huset ligger den framtida äppellunden.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *