Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
IKEA och Stadsjord! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

IKEA och Stadsjord!

NIKLASIKEA.webNär IKEA ringer och vill inleda samarbete snurrar tankarna igång. Föreståndare för bollhavet kunde va nåt? Vad mer kan jag som IKEA vill åt?
Jag svarade hur som helst ja efter en kort genomgång av IKEAs liv och själ och framtid och tankar kring hållbarhet. Man har ju hört att IKEA har massor av pengar fonderade som används hållbart och man har begripit att IKEA utrustar det svenska folkhemmet med prylar och faktiskt även principer.

Stadsjord som stöd
IKEA har beslutat att göra det europeiska hemmet väsentligt grönare och mer självförsörjande på råvaror till grytor och stekpannor. Man skulle kunna dra det till att IKEA utmanar det monokulturellt orienterade jordbruket i LRFs tappning. Och litet ligger det i det senare. IKEA uppmuntrar sina kunder att odla mer i köket och på balkongen och lanserar nu en produktserie inklusive led-beslysning anpassad för en revolution driven av några miljoner köksodlande svenskar och så småningom 10-tals miljoner köksodlande europeer och vidare ut i världen. Stadsjord hejar på IKEA som tar steget. Den specifika produkten utvärderar vi inte.

Märklig känsla
Att luncha i personalmatsalen och knalla i korridorerna på IKEA är speciellt. Alla har nog undrat över hur det känns att komma innanför ytterrocken på denna bjässe. Jag har sällan känt mig så välkommen och hyggligt bemött på en arbetsplats. Inte en aning vad dom ger sina medarbetare men nåt är det. Och den generella uppslutningen kring hållbarhetsfrågan och nyodlingen av folkhemmet är imponerande.  Nu arbetar vi för att IKEA släpper det första gethuset för villatomter. Och den första fiskodlingsmodulen.

Dela det här:

  1. Christer Lundenius

    Grymt! Vore spännande att se IKEA aktiv i en ökad medvetenhet om hur och var mat kan produceras. En eloge till Stadsjord för det nätverk ni bygger.

    Big up!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *