Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Härlig mångfald av lösningar | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Härlig mångfald av lösningar

Det är kul att se odlingarna växa fram i Högsbo. Fortfarande mest jord men de senaste dagarna med regn och hygglig värme har gjort att frilandsplanterade bönor och annat har tittat upp.

Lärksargen är snygg och ger en viktig inramning samt möjlighet att sätta upp snigelelstaket. Tack Familjebostäder som agerade snabbt som attan! Kyrkvaktis Reidar har jobbat lika snabbt med att få ut vatten på utsidan kyrkan och nu återstår bara att dra fram ledning och tappar på två ställen vid odlingarna. Om Familjebostäder är lika kvicka som med sargen så är det snart klart.

Samla jorden!
I och med att jordlagret på de flesta lotter är litet tunt kan det vara smart att kraftsamla i lådor/pallkragar eller med den smarta metod som Mogan från Irak har visat några av odlarna. Han bygger enkla jordterrasser med spade och kratta och får på samma gång en effektiv modell för att behålla vatten och en självklar struktur där men kan gå där jorden är tunn och få bra jorddjup i nederkant av levéerna.

Västsveriges snyggaste skyltar
Det ryms många begåvningar av olika slag på odlingarna. Kolla in skyltarna som sitter på en av lotterna. Home-designade och värdiga ett bättre galleri.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *