Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Grisar till Kyrkbyn! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Grisar till Kyrkbyn!

 

Sedan en dryg månad går Stadsjords grisar i Kyrkbyn på Hisingen. Tingeling och Hjärtat har fått området på knä i en story om true love.

Redan 2011 var Stadsjord i Kyrkbyn och tänkte grisar och presenterade grismodeller för bostadsbolagen. Just då hände inget men Bostadsbolaget har tydligen gått och grunnat på det där med grisar för i början av sommaren ringde dom och ville ha hjälp med en slyig slänt och kanske senare litet odling.

Vi började som vanligt med en dialog som inkluderade boende i området. Flera tyckte att det lät osäkert med grisar här på Hisingen. Skulle dom inte fara illa med alla knäppgökar som drar runt på gator och torg?

Bostadsbolaget coachade bra och vi fick ihop ett bra gäng volontärer som gick ed på att ta hand om grisarna som sina egna barn. Efter en dryg månad utan incidenter säger Tomas Öby:

– Jag tror inte att vi någonsin har fått så fin respons från området som nu med grisarna. Folk älskar Hjärtat och Tingeling. Jag tror nog att vi kommer att våga utveckla området så att det även inkluderar et todlingsområde.

Professorerna har hittat dit
Våra grisar år kända runt om i Europa. Bland annat har en fransk professor som skriver bok om hållbara städer hälsat på Hjärtat och Tingeling. Men dom var måttligt imponerade. Han hade inte ens med sig knäckebröd eller vindruvor.

Snygga västar
Om ni har vägarna förbi måste ni hälsa på våra fina grisar i Kyrkbyn. Och har ni tur får ni se en grisfadder med snygg moderiktig växt i klatschig orange med praktiska reflexer. Smart att ha uniform till skötarna. Varför har vi inte tänkt på det själva?

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *