Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Englands linderödsgris – Tamworth pig | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Englands linderödsgris – Tamworth pigHackney City Farm i nordöstra London är en av ungefär 20 stadsbonngårdar i London. Här diskuterar man på allvar vilken slags get som är bäst för mjölkproduktion i jättestaden London. Stadsjordbruk är på väg att bli en strategisk fråga för att skapa stabilitet och matsäkerhet. Och så har man Englands motsvarighet till våra linderödsgrisar – Tamworth pig.

Stadsjord har besökt London och kollat litet grisar och förstås stadsodling. London har oerhört mycket på gång och det fullkomligt myllrar av initiativ. Ben Reynolds sitter mitt i smeten på London Food Link som man hittar på www.sustainweb.org.
Organisationen samordnar en rad mat- och odlingsinitiativ i London och även resten av England. 40 personer jobbar på kontoret på White Lion Street uppe vid Angel, nordöst om city.
Capital growth – 2012 lotter till 2012
Ett av delprojekten heter Capital Growth och syftar till att skapa 2012 ny odlingsområden till 2012. På ett år har man fått igång mer än 100 områden och målet är 500 nya till juni 2010. Mer info om capital growth hittar ni på sustainweb.
Slaktgrisar mitt i city
Hackney City Farm har gäss, hönor, ankor, getter, hästar och diverse andra djur. De två Tamworth-grisarna är nykomlingar och har hunnit en bit över 100-kilosstrecket nu. Dom är inte ett år gamla ännu men blir ungefär så stora som våra linderödsgrisar, det vill säga en bra bit över 200 kilo.
Grisarna är väldigt vänliga och njuter lika mycket som Måla, Vovven och Sötnos av att bli kliade. Sorten har betydligt längre päls än linderödsgrisen och är enfärgad, åt morotshållet.


Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *