Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Andra veckan för Stadsjords grisar | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

GRISBÖK
GRISMYLLER
GRISTRÅG

Andra veckan för Stadsjords grisar

Stadsjords grisar anlände till Högsbo kyrka onsdag den 11 mars. Runt 350 personer hade kommit till kyrkan för att ta emot de tre gristjejerna som åkt hästsläp i flera timmar från Helsingborg där de föddes den 22 augusti 2008.

Uppfödaren Bo Dahlgren på Fredriksdals Trädgårdar förklarade att grisar lätt blir så stressade av folksamlingar att de kan skrika som om de skulle till slakt. När vi öppnade luckan till hästsläpet låg våra grisar och halvsov i halmen och trots TV-kameror och klasar med mobilkameror gick grisarna av släpet med nyfikna nosar i marken och redan efter två meter hittade de första kastanjen att knapra på. Hur lugna som helst. Väl inne i hagen – efter högtidligt tramp på den röda mattan – satte de igång att böka omedelbart. Tre trynen i jorden för att leta insekter, rötter och annat gott.
Grisarna är inbjudna arbetsgrisar som ska göra om gräsmatta till odlingslotter. Samtidigt som de rensar området från insekter och ogräs gödslar de marken inför odlingssäsongen 2009.

Vidare söderut
Om grisarna trivs och grannarna gillar dem kommer grisarna att flytta 100 meter söderut till sommaren för att böka upp ytterligare några 100 kvadratmeter odlingsmark. Och sen? Meningen är att Stadsjords grisar ska fortsätta att arbeta för göteborgare som vill odla. En grupp odlare från Högsbohöjd har redan uppvaktat Stadsjord för att diskutera lån av grisarna för att komma igång med nya odlingar. Det kanske behövs flera grisar i Göteborg. Precis som kommunalrådet Ann Lundgren sade när hon i februari 2009 tillsammans med bland annat biskopen pratade om Stadsjords framtid.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *