Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Aktivera den obegripliga parkmarken! | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Aktivera den obegripliga parkmarken!


Sverige har fått ett nytt forum för landsbygds- och landskapsutveckling. En rad aktörer i Skåne står bakom. Stadsjord med verksamhet i Göteborg och Göta Älvdalen bidrar till dialogen.

Stadsjord bjuds in att bidra till idéflödet. Det är extra smickrande eftersom huvudmännen är LRF, Sveriges Lantbruksuniversitet, Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne och Leader Skåne.
Landet och staden behöver varandra
Stadsjord markerar betydelsen av att lokalisera och aktivera bönderna i staden för att stimulera landsbygdsutveckling. Förhoppningsvis kommer arbetet att synliggöra stadens nyckelkompetens i form av nysvensk kunskap om odling och djur att underlättas när Leader-programmen utvecklas. Öppenheten kommer rimligen att bli större inom Leader för att aktiviteter i staden som skapar positiv utveckling på landet kan rymmas i Leaders program.

Titta i på landsbygdobservatoriets hemsida som lancerades kvinnodagen (något skäl) den 8 mars. Minister Eskil Erlandsson inviger med ett inlägg om stadsutveckling och undertecknad pratar parkmark i stad och på landet. Kopplingen till Stadsjord och Mat från Göta Älvdalen (Stadsjords/Vuxenskolans projekt i Ale, Lilla Edet, Trolhättan och Vänersbord är tydlig. www.landskapsobservatorium.se

Dela det här:

  1. Helene Wennberg

    Kul brorsan att det flyter på med utbytet stad/land i alla möjliga former. Själv tillbringade jag i förra vecka 3 dagar på Ästad med landbygdsutvecklare från Danmark, Norge o Halland . Mycket att lära av och om varandra.
    Kram från syrran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *