Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Wookad brudbukett voila!


Idag har Stadsjord – som ett inlägg i mat- och kulturdebatten – wookat en brudbukett på Kulturkalasets scen nere vid Operan. Tack alla som bidrog med råvaror, wook, florestik och provsmakning.

Stadsjord var inbjudna för att prata om uppodling av staden. Det började med ett vanligt föredrag med undersöta grisar, massa äppelträd, snygga odlare i Högsbo och Mölndal. Sen tog det skruv. La Fleuriste, blomsterbutiken på Aschebergsgatan presenterade en brudbukett bunden på rakt igenom ätliga råvaror från olika odlare i Göteborg och Mölndal. Fänkål, ringblommor, bönor, broccoli och squashblommor ingick i buketten. Odlare i Högsbo, Axgatan i Mölndal och Gunnebo slott samt ytterligare ett par trädgårdar bidrog med blommor och annan mat.
Bra publikrespons
Anders Arnell, Matpredikanten, fick hedersuppdraget att hacka, wooka och presentera buketten inför en väntande publik. Från brudbukett till maträtt. Och den gick hem. Lokalt, stiligt och gott. Vi är inte övertygade om att wokade brudbuketter kommer att stå på var mans meny imorgon. Men vi väntar oss att framtida blomsterhandlare tar aktiv del i omställningen till intressanta och hållbar odling som präglas av att maten kan vara tillräckligt vacker för att ingå i högtidsarrangemang.
Snittblommor från Vasaparken
Johan på La Fleuriste presenterade sin dröm från scenen. Att odla snittblommor i Vasaparken och att sälja lokalodlad mat i blomsteraffären. Stadsjord och La Fleuriste är numera bästisar.

Bilder: Mannen med buketten e Anders, wookande matpredikant. Bakom Anders står Johan och kollega från La Fleuriste. Micha med tallrik kom på idén med att wooka buketten. Lådan kommer från Gunnebo. En av leverantörerna av grönsaker från Axgatan som får namn alldeles strax. Skördeansvarig på Gunnebo får också namn snart. (sorry att jag glömde)


Dela det här:

  1. En wokad brudbukett. Helt fantastiskt! Som florist med odlingslott blir jag lycklig i själen!

    Jag hoppas också att vi odlar upp större delen av staden grönytor med blommor och grönsaker. Jag håller med Johan!

    Kommunen borde inte plantera andra träd än frukträd i staden. Alla buskar som planteras borde vara bärbuskar.

    Det finns inget bättre än att skörda lokalt och laga till sin mat samma dag. Jo möjligtvis, att äta sin skörd samtidigt som man njuter av en bukett av sina egenodlade blommor!!!

  2. En fullkommligt under-bra idé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *