Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Två nyckelpersoner för hållbarhet

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

I etableringen av Slakthuset som ett centrum för hållbarhet och stadsjordbruk i regionen söker vi kontakt med nyckelpersoner som har glädje av Slakthuset och vice versa. Nye ordföranden för SDN Östra Göteborg, Özgur Tasbas och Stefan Kristiansson ordförande för Higab är två av dessa.

Både Stefan Kristiansson och Özgur Tasbas har följt och uppmuntrat Stadsjords arbete med stadsjordbruk som viktig dimension i utvecklingen av hållbara samhällen. Stefan som regionråd och Ösgur som politiker på Hisingen. Båda två har arbetat framgångsrikt med en inkluderande politik som inte kört fast i ideologiska hjulspår. Ökad självförsörjningsgrad, intressant matkultur och en växande arbetsmarknad kring stadsjordbruk är intressant för alla politiska partier.

Det känns tryggt att Stefan och Özgur tar med sina intryck från Slakthuset till sina respektive organisationer. Östra Göteborg stärker sin hålbarhetsprofil markant med Slakthusets nya inriktning och Higab som förvaltar större delen av fastigheterna på Slakthusområdet drar också nytta av initiativet som fastighetsägarkompisen Klövern tar.

Såg han boken?
Ett av mina och Stefans återkommande samtalsämnen har varit fisk och fiske. Trålning eller flugfiske; det mesta har snuddats. När Stefan hälsade på hade jag lagt fram en bok han skulle se – men jag glömde fråga om han såg den. ”Flugfiske för envar” skriven av Willy Hauffman, min farmors bror.

Dela det här:

Kommentera