Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Svampeliten besiktigar Slakthuset

Detta bildspel kräver JavaScript.

Svampodling i Slakthuset står på önskelistan. Och allra helst vill vi ha med vännerna på Östragärde gård i partnerskap. Dom är proffs och vi levererar redan till samma krogar. Ser bra ut för samarbete i någon form.
Tommy och Jenny har snabbt etablerat sig med fina råvaror och förädlade produkter i kvalitetsmedvetna butiker och på flera av Göteborgs toppkrogar. Första gången vi träffades var på leverantörslunch på Upper House. Därefter har vi setts för att prata utveckling av smart småskalighet kring mat.

Bra förutsättningar
Jenny och Tommy konstaterar att Slakthuset passar bra för att odla svamp. Flera sorter kan diskuteras. Shitake, champinjoner och ostronskivling. Svampodlarparet säger att man måste förstå att svamp ger stor skörd som måsta tas om hand kontinuerligt. Det innebär att man måste ha kapacitet att skörd och packa – det sköter sig liksom inte självt. Allt det här låter härligt. Svamp kan bli ett viktigt inslag i vår stadsjordsbruksverklighet i Slakthuset.

Välja spår
Nu ska vi välja spår. Vad ska odlas och hur mycket? Vi kommer att rapportera här på sidan vad som hände med svampen och när det är läge för en lokal svampmacka eller champinjonsoppa i Slakthuset.

 

Dela det här:

Kommentera