Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Stadsjord etableras på Hisingen


Nu är det klart! Räddningsmissionen bjuder in Stadsjord för att starta Göteborgs första äppelodling på väldigt länge. Dessutom blir det rotfrukter och grönsaker. Platsen är Björlanda prästgård.

I torsdags på Göteborgs stads stora miljökonferens kunde vi berätta för samlade kommunalråd och andra kommunanställda att Räddningsmissionen nysatsar tillsammans med Stadsjord för att öka äppelproduktionen i Göteborg. Tillsammans planterar vi flera hundra äppelträd som kommer att ge frukt redan nästa år.
Äpplen och rotfrukter
Dessutom satsar vi på rotfrukter som rödbetor, kålrot och rotselleri. Stjärnkrogen Wasa Allé fick första tjing att beställa råvaror till hösten och nästa års äppelskörd. Mats Nordström har tidigt i Stadsjords-arbetet markerat att han vill köpa mat som produceras extremt nära krogen på Vasagatan. Nu vill Räddningsmissionen och Stadsjord visa att vi tar krogarnas intresse för bra lokala råvaror på allvar och erbjuda intressanta produkter från Hisingen.
Grisflytt till prästgården
Äpplena planteras i maj men redan i slutet av april flyttar Måla, Sötnos och Vovven flytta till prästgården och kanske får de kultingar till hösten. Högsbo får griskultingar litet senare i vår. Smågrisarna går än så länge tillsammans med sin mamma på Galaxen i Bergsjön.
Bilder: Mats på Wasa Allé. Torgny och Micha från Räddningsmissionens respektive Stadsjord kontrollerar jordarna på prästgården. Anna Lundbäck, direktor på Räddningsmissionen, och Niklas Wennberg, verksamhetsledare för Stadsjord, förklarar att det är GO! som gäller. Äppelskörd redan nästa år!

Dela det här:

  1. Kul! Det kommer bli många goda Stadsjordsäpplen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *