Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

JORDÄRTSKOCKOR
TOVEVIKTORIA
GÄST
INBJUDAN
CHAMPONJON
RÅKRÄM
VIKTORIA

Härligt att vara tillbaka med god mat i gott sällskap i vårt eget Älvrum. I torsdags presenterade kommunalråd och miljöexperter Göteborgs klimatstrategiska program.

Att tillsammans med visionerna och programmet servera stans bästa klimatkäk var en bra idé. Vi tackar Miljöförvaltningen för är att fixa en klimatsmart vinterbjudning. Vi skördade grisgödslade jordärtskockor på morgonen och handlade landets bästa champinjoner från våra kompisar i Sätila. Vår ”Vintersallad Ramasseur” bestod av utsorterad slängmat från främst Ekostore. Tack för donationen. Vi tackar även för inspirationen från Frankrike. Där finns en lag att saluhallen inte får stängas innan les ramasseurs (samlarna) hunnit plocka åt sig resterna. Samma gäller i odlingar. Inget får gå till spillo. Ingen dum lag. Principen borde vart med i det klimatstrategiska programmet. Nästa gång kanske.

Stadsjords gäng som fixade maten och serverade var: Anisa, Maurits, Niklas, Tove och Viktoria.

Bilderna: Stadsjordsryggar (Tove och Viktoria)i Älvrummet, Sveriges bästa champinjoner från Sätila, Viktoria och Maurits med en låda insamlade äpplen och apelsiner från Ekostore. Samma låda med kär klimatgäst. Anisa med sin ljuvliga råkräm; äggulor, grädde, socker och vanilj. Det blev rätt mycket kvar till en parfait och en hel del till våra lyckliga grisar. 

Dela det här:

Kommentera