Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Venso Ecosolutions på besök i Slakhuset
BELYSPLUSNIKLAS.web
Mehmet har arbetat småbruk i Kurdistan och jordbruksbistånd i Afrika.
ISMET.WEB
Stadsjords klippa Viktoria släpper böckerna och styr upp planerna i Slakthuset
VIKNIK.WEB

Mehmet kan allt om småbruk. Som femåring började han jobba med bina hemma i Kurdistan. Nu vill han hjälpa till i Slakthuset.
Vi är tacksamma över intresset kring Slakthuset. Vi kommer att behöva många händer och mycket kunskap. Mehmet har gått i pension och saknar jorden och djuren. Vi behöver hans hjälp och där har vi en fin grund för vänskap. Erfarenhet från småskaligt jordbruk runt om i världen är mycket intressant att väva in i vår svenska urbana verklighet. Lika fint som nya vänskapen med Mehmet är att våra gamla kompisar och klippor såsom Viktoria Viklander om gud vill kommer att vara med i Slakthuset på något sätt.

Ledbelysning i slakthuset
Redan nu sitter konventionella ljusriggar i taket i rummet intill fiskhallen. Här ska odlas grönt året runt. Men i Slakthuset kommer vi också jobba med modern led-beslyning som kan styras och leverera ljusrecept som passa olika växter i olika fas. Led är dessutom oslagbart vad gäller energieffektivitet. Vi har stora förhoppningar ställda till samarbetet med Partille-baserade företaget Venso Ecosolutions. Vår plan är att under senvår, sommar och sommar och höst sälja pluggplantor – färdiga för utplantering – från slakthuset.

Dela det här:

Kommentera