Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Norska arkitekter fyller Slakthuset | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Norska arkitekter fyller Slakthuset

 

 

 

I fredags var det dags för storträff för norska och svenska arkitekter i Slakthuset. Stadsjord stod för värdskap, berättelse om urban voids, inramning och mat. Det var glatt som på en studentfest.
Norconsult vände sig till Stadsjord för att arrangera och delta i en svensk/norsk  konferens för landskapsarkitekter. Igår var det dags. Drygt 50 personer checkade in 08.30. Innan första föreläsning med professor Sören Olsson, socialt arbete GU, hann gänget snabbtitta på odlingar inomhus, fiskar i bubblande tankar, svamprum och annat. Efter Sören följda Ulrika Lundqvist, Stadsbyggnadskontoret, Moa Lipschutz, kulturgeograf på Norconsult, Katrine Hermansson, landskapsarkitekt på Norconsult.

Grisar efter lunch
Lunch serverades i våningen ovanför fiskrummet och 50 personer satt lekande lätt i vårt konferensrum. 60 hade gått in men då hade det blivit litet trångt.

Efter lunch presenterade Niklas Wennberg Stadsjord och vandringen fram till Slakthuset. Vi hann bara till smågrisarna på Månstorpet och sen fick gästerna rusa till bussen och nästa spännande plats för kvartersförnyelse nämligen Jubileumsparken.

Sammanhängande story om stadsjordbruk!
Vi på Stadsjord med teamet Birgitta, Henrik, Lina, Linn och Niklas tackar för förtroendet att ställa till med konferenskalas och önskar alla välkomna åter. Och vid det laget hoppas vi kunna presentera en rimlig sammanhängande story om stadsjordbruk i Göteborg. Till exempel hur Slakthuset och Jubileumsparken korresponderar på ett begripligt sätt.

Extra stort tack till fastighetsägaren Klövern som är vår huvudpartner i Slakthuset. Tack även till AF gruppen som lånade ut sitt kontor som extra konferenslokal för fredagens konferens. 

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *