Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Kulturhistoria live

Stadsjord serverade mat på förra veckans Göteborg live. Allt korrekt ekologiskt och varsamt framställt och framburet. Men vi vill inte framstå som militanta eller blåögda. 

Som en markör att vår buffé är långt ifrån representativ för en måltid i februari 2013 hade vi med en rejäl burk med syrliga tefat. En klenod från 70-talet. Flertalet gäster vågade inte ta av läckerheterna. Kanske i tron att vi skulle redovisa avsteg från den smala vägen.

Visst är tefaten galaxer från ekorätt. Men vi skulle aldrig ens tänka tanken att lämna ut namn. Men ett par personer fastnade på övervakningskameran och vi undrar förstås vilka de är. Har ni tips kan ni lämna dem anonymt till Stadsjord. Den ena upprymda mannen sade att han trodde att skylten på burken betydde att tefaten var ekologiska – därför åt han av den förbjudna frukten. Dessutom är tefat inte så pjåkiga som transportmedel. Kanske ett alternativ till en överskattad tågtunnel under staden, tänker någon. Den andre mannen till höger talade om att tefaten äntligen har återvänt och att detta var den största kulturhistoriska händelsen sen Abbey Road släpptes.

Dela det här:

Kommentera