Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Köksmästaren på Gunnebo tar emot


I början av augusti hälsade Stadsjord på hos köksmästaren på Gunnebo slott. Möte var bestämt med Patrik som är relativt ny i den gastronomiska toppen på stolta Gunnebo. Kan vi samarbeta, var frågan?

Vi – Micha, Niklas och My – har med en visningslåda från Prästgården för att ha något påtagligt att spinna överläggningarna kring. Gunnebo ingår i Stadsjords-familjen men det är första gången vi träffar nye köksmästaren Patrik.
Köper även små volymer
Patrik förklarar att en restaurang som hans kan köpa även små volymer och att man har kökskompetens nog att ta tillvara det som bjuds just nu av lokala odlare. Stadsjords låda med bönor, kålrabbi, squash, sockerärtor med mera ser snygg ut och vi kommer definitivt prata vidare om regelbundna leveranser till Gunnebo. En förutsättning är förstås att produkterna är ekologiska och att leveranserna håller hög kvalitet och att det finns en hög ambitionsnivå i botten.
Äpplen och fläsk
Stadsjords/Räddningsmissionens ekologiska äpplen från prästgården är en given produkt för Gunnebo (förutsatt…) och samma sak gäller det fläskkött som på sikt kommer att kunna levereras. Men nu blir det för mycket framtid. In i Patriks kyl i realtid…
Kylen full med ljuvliga experiment
Patriks kyl är en skattkammare för den som gillar nygammal, innovativ naturhushållning. I kylen finns sirap som kan blandas ut till måltidsdryck gjord på älggräs och intill står en sirap på björksav. Plättar stekta i björksirap när sommaren är avlägsen, tänk er det! Och på en annan hylla ligger saltade krasseblad och peppartosblad för vintersäsongens olika dolmar. Jag föreställer mig en gös- eller gäddfärs inlindad i pepparotsbladet. Passar bra eftersom Rådasjön intill hyser regionens grannaste gösar.

Bilder: Patrik på Gunnebo i mitten samt My, Naomi och Micha från Stadsjord. Saltade pepparrotsblad överst och krasse under. Stadsjords demolåda.

Dela det här:

  1. Jag blir nyfiken hur man gör sin egen älggrässirap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *