Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Hur görs det rätta begripligt och attraktivt

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stadsjord bjuds ibland in till Högskolan för design och Konsthantverk för att prata om Stadsjordbruk. Det är alltid roligt och nyttigt att träffa unga människor som skall designa en bättre framtid.

Ny i sammanhanget kan man tro att design handlar om snyggt. Snygga coola saker. Men det känns som att unga designers allt mer ser värdet i snygghet som bygger kvalitet på funktion bortom greppvänlighet, mekanisk hållbarhet och stapelbarhet. Funktionellt måste inbegripa minmalt resursuttag och slitage på ekosystem och människa.

Allt mer road av design
Design tilltalar mig allt mer ju mer jag träffar HDKs studenter och lärare. Jag hoppas att vi kommer att utveckla vår relation kring temat snygg och begriplig hållbarhet och att Slakthuset blir en av våra viktiga mötesplatser.

Bilden med Carl-Johan Skoogh sticker ut. Det är den hittills enda med objekt i människornas händer. Vi har tidigare berättat om lyckade fjäskiga produkt- och idéplaceringar med syfte att göra besökare vänskapligt inställda. När Carl-Johan Skogh från HDK hälsar på har vi turen att ha dukat med muggar som Carl-Johan har designat. Nu ser han oss som litet trevligare och intelligentare än vi gjort oss förtjänta av. Mötesdesign är också design.

 

Dela det här:

Kommentera