Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Hjärtat ger kortversionen av livet i skogen
Hjärtat förklarar hur det fungerar i grisskogen.
Diplom till faddrarna.
Fadderskapsbeviset överlämnat till stolta kemistudenter.
GRUPPGRISAR.web
Exemplarisk posning för gruppkel
GRUPPKLAPP.web
STUDENTKÖRMÄRKE.web

Chalmers Kemiteknologsektion har inlett en nära relation till Stadsjord. Allra mest med Hjärtat som har fått en akademisk fadder i dessa chalmerister. Förstås även med syrran Tingeling som åt 90% av de gåvor sektionen frambar i hagen i lördags.

Kemisternas fadderskap  innebär att de ska sörja för att Hjärtat får bra värderingar i livet och att de själva öppnar upp för den visdom och finess som grisen står för. Så här stor det på fadderskapsintyget som chalmeristerna fick med sig hem:

”…Chalmers Kemiteknologsektion har i december 2014 åtagit sig att sörja för att linderödsgrisflickan Hjärtat (vederbörligen döpt av barnen kring Kyrkbyn) får lämpligt stöd under sin uppväxt och fortsatta liv som vi hoppas blir långt och lyckligt. Fadderskapet innebär även att öppna sektionens hjärta och intellekt för inspiration buren av Hjärtat, Tingeling och kollegorna på Stadsjord.”

Grisar som sett allt
Hjärtat och Tingeling har tillbringar några månader på Hisingen vid Kyrkbytorget och de har sett det mesta. Märkliga människor i alla storlekar, former, promillehalter och färger; talandes en mångfald språk. Dom har sett arga pudlar, blida pitbulls, labila labradorer och allt däremellan. Hjärtat och Tingeling har stått pall för allt och inte vikit en tum ens när uppjagade dagisbarn tjutit i kanon.

Men när Hjärtat och Tingeling stod inför sitt livs första grupp uppspelta chalmerister i festoverall då skakade svansarna litet grann. Men strax blev allt familjärt och kärleksfullt. Till och med Tingeling tog förtjust emot klappar och kel.

Kemisternas kunskap behövs
Stadsjord har varit på Chalmers och föreläst om Stadsjords arbete och om stadsjordbruk i världen. Förhoppningen är att Sektionen för Kemiteknologi kommer att engagera sig på olika sätt i arbetet att bygga kunskap kring stadsjordbruk.

Dela det här:

Kommentera