Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Härryda välkomnar Stadsjords pojkar!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stadsjords småpojkar har flyttat in i Härryda. Faktum är att det var det största grisreleasen sedan legendariska Högsbo-releasen 2009 och förra årets Olofströms-release. Massor av folk, ljuvliga barn och nyfikna grisar som spanade in pitbulls, pudlar, pensionärer och allt däremellan.
Härrydas stadsträdgårdsmästare har diskuterat med Stadsjord om grisar i gammal granskog för att introducera löv och för att bjuda kringboende på nåt stort. Det visade sig att bostadsbolaget Förbo gillade idéen och de boende likaså. Ett järngäng samlades och avlade heliga löften att sköta grisarna i vått och torrt.

Man vet aldrig
Vi säger alltid att allt kommer att gå bra. Alla älskar grisar. Det är mycket ovanligt med människor som har tappat bort hjärtat såpass att de bär hand på djur. Men man vet aldrig. Den bruka grisen mådde dåligt ett par dagar och genast kom ryktesspridningen igång att någon i Härryda förgiftar hundar med glykol. Det var otäckt att tänka tanken. Men innan vi tänkt för mycket var bruna brorsan på benen igen och allt är bra.

Nästan rekord
Det kom säkert 200 personer till grisreleasen och det är nästan rekord. Grisarna sätter igång så många funderingar och grisfaddrarna i sin västar får svara på tusen frågor om grisar och om miljö. Igen har sagt nåt negativt. P releasen smattrade kamerorna. Svenska Institutet var på plats för att skriva en story för världen om grisarna som återigen bökar i våra tätorter. SJs tidning Kupé var där för att göra reportage om grisarna och lokalpressen förstås.

Gå in via länken och titta på bilderna som Härryda-Posten bärgade. Riktigt fina. http://www.harrydaposten.se/2015/05/grisar-valkomnades-till-sateriet/

Dela det här:

Kommentera