Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Hage med havsutsikt

Måla, Sötnos och Vovven har fått havsutsikt. Men dom saknar förstås alla människo-kompisar från Högsbo.

Flytten från hagen i Högsbo gick inte helt enligt planerna. Men det är så det ska vara när man har med viljestarka individer att flytta. Istället för att flytta alla tre på en gång blev det tre körningar med en gris i taget. Man bossar helt enkelt inte med grisar hur som helst.
Havsutsikt på Hisingen
Nya hagen på Björlanda prästgård är större än i Högsbo och man kan se havet om man sträcker sig (ställer sig på bakbenen). Övriga djur på gården en en flock med får och lamm, en minigris, en liten vanlig gris, 20 hönor och ett par hundar. Stadsjord letar efter en stilig galt som kan flytta in till tjej-trion. Och på litet sikt hoppas vi att vi får smågrisar ute på prästgården.
Kul arbete väntar
Grisarnas första arbetsbeting på prästgården är ett fält som har vart hästbete tills idag. Nu ska gräset brytas upp och skadeinsekterna väck. Redan till hösten räknar vi med att kunna odla en snabbväxande, höstgröda som spenat eller mache-sallad som kan plockas under senhösten.
Vi kommer snart att berätta hur man gör om man vill hälsa på ute på prästgården.

BILDER: Sötnos bäddar med torrt gräs som hon hittar i hagen. Måla vilar efter flytten, Pelle klappar. Vovven gör sig 3 meter lång för att komma åt äpplena utan att kliva långt upp på släpet. Sötnos vill inte ens gå när släpet utan övernattar en extra natt i Högsbo sedan syrrorna åkt till Hisingen.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *