Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

ENTREÄLVRUM
JORDSTAD.ÄLVRUM
NYCKELPIGA
SOLSTOLAR
ANNAANNIKA

 

I lördags – den 27 april – gjorde Stadsjord en utflykt med säsongens småplantor. Utanför Älvrummet provsatt göteborgarna färglada utemöbler, åt Stadsjords kaka och provade glass och kaffe från Råda Säteri. Efter en stund kom vårens första nyckelpiga.

Snart ska väl våren vara här på allvar med sol och värme och mysigt häng vid Älvrummet, ett stenkast från Operan. Stadsjord bjuds in i år igen för att hålla igång en matträdgård som är både snygg och god. Våren är väldigt väldigt sen i år och vi har inte kunnat sätta några växter i jorden ännu. Men i lördags tog vi ut tomater och andra plantor på utflykt och sade hej till göteborgarna vid Älvrummet.

Från växthuset

Växterna finns känna på kylan utanför växthuset på Kvartersoldat några timmar sen var det till att flytta in i varma växthuset igen. Det kallas för avhärdning på trädgårdsmästarspråk. Växterna vänjs vid livet ute.

Nymålade möbler och kaffe

Älvrummet färgstarka trädgårdsmöbler var framställa och Anders och Thomas som rostar och serverar kafffe från Honduras på Råda säteri bjöd på provsmakning. En av de första besökarna som testade kaffe, kaka (Cillas) och glass och njöt av blommorna var en grandios nyckelpiga.

 

 

 

 

Dela det här:

Kommentera