Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Första spadtaget med häst | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Första spadtaget med häst

Lördagen den 9 maj är det dags för första ”spadtaget”. Två ardennerhästar hjälper till att få fason på grishagen så att odlarna kan flytta in.

Grisarna promenerar till nya hagen 100 meter söderut. Där kommer de att jobba några månader och 2010 är marken förberedd för ytterligare odlingslotter. Hästföraren Håkan Karlsson kommer med Ronaldo och Relaxa från Gödeby i Halland för demonstrera hur man jobbar med hästar i stan. Förhållandena strax söder om Högsbo kyrka är inte precis idealiska för att plöja med häst – utrymmet är minimalt – men våra fyrfotingar gör ett försök med start 11.00. Vid ett kör Håkan ett teoripass i församlingshemmet för att berätta hur man kan jobba med häst i staden och få bra ekonomi och fantastiska miljövärden. Skogsarbete, gräsklippning och lätta transporter lämpar sig bra för häst.

Hållpunkter för dagen:

  • 11.00 Första plöjning
  • 12.00 Musikuppträdande på kyrkbacken. Barn från Västerhed och Kavås.
  • 13.00 Föreläsning om arbetshäst i staden. Vänder sig till parkförvaltare i kyrkan, kommun och bostadsbolag samt till en intresserad allmänhet.
  • 14.00 Andra plöjningen

Fika och enklare mat finns att köpa vid kyrkan. Ta gärna med egen picknick. Hjärtligt välkomna med hela familjen.
Stadsjord arrangerar i samverkan med Etik&Energi, Familjebostäder, Högsbo Odlarförening, Högsbo kyrka, Högsbo SDN och Park och Naturförvaltningen.

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *