Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Fläta fram ett intressant landskap

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vad glad jag blir! Längs E6 sitter gubbar och flätar snygga korgar. Jag aldrig förstått mig på trist kornell förrns nu.  300 kronor för att bidra till ett begripligt landskap och stolthet över en hantverkstradition som vi lider brist på.
Tänk om inte killarna från Rumänien hade kommit och väckt oss. Hela Göteborg hade snart vävts in av kornellen. Jag hoppas förstås att även stadsträdgårdsmästaren Helena Bjarnegård jublar och det gör hon nog för hon är en klok och påhittig kvinna. Jag tänker mig att hon redan nu har tagit fram ritstiftet och placerat några ”slöjdskogar” i Göteborg där hantverk, integration och kursverksamhet samsas. Så fort Helena och Social Resursförvaltning som också är kloka har kommit igång kommer jag anmäla mig till en av kurserna. Jag ser verkligen fram emot att hugga in på den röda kornellen och förvandla den till en fruktkorg.

 

Dela det här:

  1. Christer

    Likaså sitter en hantverkare vid Nils Ericssonsplatsen och förädlar vägarnas yviga buskage:)

Kommentera