Warning: Declaration of Portfolio_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/stadsjord.se/public_html/wp-content/themes/scope/functions/theme-functions.php on line 454
Bin och andra insekter i Slakthuset | Stadsjord

Verksamhetsledare Göteborg/Nationellt: Niklas Wennberg, 0703-70 80 04. niklas@hylapond.se

Bin och andra insekter i Slakthuset

 

Snart surrar det i Slakthuset. Stadsjords partner BeeUrban riggar de första kuporna som ställs upp på vårt tak nästa vecka.  Samtidigt trimmas vår odling av Tenebrio Molitor som omvandlar avfall till högproteinmat för människa och djur.
Mats-Ola från BeeUrban står utanför Slakthuset och hygieniserar Stadsjords gamla bikupor byggda i Bohuslän för 50 år sedan. Snart flyttar bina in och lyfter trädgårdarna i Gamlestaden. Fler bin och andra pollinatörer behövs för att blommande frukt, bär och andra blommande växter ska ge riklig avkastning.

Molitor på andra våningen
På Slakthusets andra våning har Stadsjord inrett ett insektslabb för uppfödning av insekter som ger mat till människa, fiskar, hönor och andra djur. Insekter är mycket energieffektiva när de omvandlar avfall till högvärdigt protein. Sara Hjalmarsson från Skara är huvudansvarig för insektsmodellen i Slakthuset som utvecklas av Svensk Scenarioexpertis AB och Stadsjord. Sara är expert på riskanalys och resiliens i ett brett perspektiv och tillsammans kommer vi att arbeta med insekter som omvandlare av avfall till fett och protein. Idag diskuteras vidare samverkan med bland annat SLU i Uppsala.

 

Dela det här:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *